Launch photo gallery
Project » Houses

M Residence, Toorak

Project » Houses

M Residence, Toorak

Location
Toorak
Completion
2014
Description
Private residence
Storeys
3

Built on a small site, M Residence required an inventive approach in order to maximise its impact. This minimalist home has expanded its walls to sit almost flush to the property boundaries, creating an unexpectedly spacious small house that brings the outdoors inside through two internal courtyards.
The home’s south and south-west facing courtyards are critical to the design in more ways than one. In order to function, the outdoor courtyards had to feel like an interior living space, which was achieved with a seamless transition of floors, creating continuous movement and a flow of materials from the inside to the outside.
M Residence’s well-structured plan brings the outdoors inside while remaining seamlessly secure; it breathes while remaining insulated, and follows the hard-won tradition of contending with design challenges without resorting to adornment. The result is a home that looks timeless and effortlessly simple.

Contact us

If you’d like to know more about this project, please get in touch with us.

Get in touch